O nama

Rodjenjem počinjemo da učimo i iskustvom naučimo, da struktuiramo svoju percepciju, odnose prema svetu, drugima, sebi. Odsustvom strukture ili definisanja stvarnosti možemo osetiti nelagodnost, neku vrstu dezorijentisanosti. Medjutim, ono što smo naučili neretko mogu biti zablude i nesvesno im možemo pripisati veću važnost nego što zaslužuju. Tako dozvolimo da nas orijentišu i vode kroz realnost. Nekritički verujući svojim zabludama postajemo nezadovoljni, uznemirini, patimo. Kada posumnjamo u sebe, svoje izbore, kada smo u dilemi, zbunjeni, uplašeni,… jedan od načina da prepoznamo, prihvatimo i prigrlimo svoju realnu sliku, sopstveno biće, suštinu, jesu razgovori sa psihoterapeutom.
Psihoterapija je proces koji se odvija kroz razgovor dve osobe psihoterapeuta i klijenta. Ovakav razgovor ima zadatu strukturu i ne možemo ga izjednačiti sa razgovorom izmedju dva prijatelja ili dve bliske osobe. Medjutim, odnos uzajamnog poverenja, koji se razvija izmedju terapeuta i klijenta jeste najznačajniji faktor tokom psihoterapeutskog procesa. Iz pozicije klijenta, pa i terapeuta, psihoterapeutski proces jeste svojevrstan rad na sebi. Psihoterapija je jedan od načina da se prepoznaju i dokuče istinske potrebe i želje, ono što jeste jezgro našeg bivstvovanja!
Psihoterapija Core je blog gde ćete imati priliku da čitate stručne tekstove sa edukativnom porukom i lične priče sa namerom da se uloga psihoterapeuta doživi neposredno iz prožimanja ukupne ličnosti autorke. Jer, svi smo povezani nevidljivim nitima i imamo uticaj jedni na druge, ali i sposobni da prihvatimo i jačamo veze koje nam prijaju i doprinose našem razvoju i rastu. Ono što nam je blisko prepoznajemo u tišini pauze izmedju dva otkucaja srca. U toj pauzi je jezgro svake ličnosti.

Blog uredjuje

autorka tekstova

                                                                   

Aleksandra Golubović
psiholog, psihoterapeut transakcione analize
sertifikovani trener radionica asertivne komunikacije